tan2016-11-9_161112266_6.jpg

Вести

09.11.2016. - 16:39

Председник Николић на војној вежби "Словенско братство 2016"

Пасуљанске ливаде - На полигону Пасуљанске ливаде данас jе одржан техничко-тактички збор, чиме jе успешно завршена заjедничка вежба "Словенско братство 2016", у коjоj jе учествовало више од 700 припадника Воjске Србиjе, руских ваздушно-десантних снага и оружаних снага Белорусиjе.

Збору jе присуствовао и председник Србиjе Tомислав Николић, коjи jе поручио да Воjска Србиjе наставља увежбавања са воjскама броjних држава у свету, као и да га радуjе што наши воjници могу потпуно равноправно да испуњаваjу задатке у тим вежбама.
"Нажалост, због временских услова нисмо видели све активности коjе представљаjу завршницу вежбе три воjске, а пренели бисмо се у ситуациjу када су те воjске заjедно ратовале против светског неприjатеља", рекао jе председник Николић новинарима.
Oн jе казао да се у претпостављеноj борби против тероризма види да имамо заjеднички интерес и да не постоjи држава коjа нема интерес да се бори против тероризма.
Председник Николић jе честитао официрима и воjницима што и наша држава издваjа и оно мало што има како би они били боље увежбани, обучени и спремни.
"Не дао Бог да треба заjедно да ратуjемо, то ваљда нико више не жели, али нећете наћи државу коjа неће да увежба своjу воjску", рекао jе председник државе.
Вежба Словенско братство 2016, чиjи jе циљ унапређење оперативних способности за решавање тактичких и ватрених задатака за извођење противтерористичке операциjе у мултинационалном окружењу траjала jе од 3. новембра до данас на аеродромима и полигонима Воjске Србиjе.
У вежби jе учествовало 212 припадника ваздушно-десантне воjске оружаних снага Русиjе, 56 оружаних снага воjске Белорусиjе и 450 припадника Воjске Србиjе.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).