viber_image.jpg

Вести

02.09.2016. - 21:24

Председник Николић: Обезбедити мир и стабилност за будућност

Свечаним дефилеом учесника вечерас су у Пожаревцу отворене 53. Љубичевске коњичке игре, а председник Србиjе Tомислав Николић поручио jе да су оне симбол српске храбрости, истраjности и снаге.

"Иако смо свесни чињенице да jе ситуациjа у Србиjи тешка, не смемо да се обесхрабримо. На нама jе да сваког дана градимо будућност", рекао jе председник Николић.
Подсетивши да историjа нашег народа не бележи много лагодних година, председник Николић jе изразио наду да ће будуће генерациjе живети са мање муке.
"Mи треба да им обезбедимо мир и стабилност у држави, да им омогућимо да раде и да се потрудимо да допринесемо своjоj заjедници, свако колико може", рекао jе председник Николић.
Oн jе додао да некада и мала промена представља талас коjи носи огромну енергиjу.
Рекавши да су Љубичевске коњичке игре симбол храбрости, он jе истакао да jе вишебоj отелотворење тог симбола и да изузетне вештине витезова представљаjу одавање почасти славним прецима.
"Tо jе jасан сигнал да Србиjа не треба да се боjи за своjу будућност", рекао jе председник Николић.
Kако jе рекао, не може свако да постигне успех у вишебоjу, те да много тога зависи од племените животиње, коjа може да препозна људске емоциjе.
Oдбиjа да приђе агресивном човеку, док мирном и сталоженом прилази сам, казао jе председник Николић и додао да jе то можда добар тест за оне коjи немаjу праву слику о себи зато што му се окружење диви и ласка.
"Mожда би требало да се суочи са проценом те племените животиње", казао jе председник Николић.
Председник Николић jе изразио задовољство што се игре одржаваjу у Пожаревцу, граду у коме се може видети историjа на сваком кораку.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).