31.03.2017

Председник Николић одликовао премијерa Краљевине Шпаније Маријанa Рахојa и угледне држављане Краљевине Шпаније

Београд, 31. март 2017. године – Генерални секретар председника Републике Србије Недељко Тењовић уручио је данас у Мадриду Орден Републике Србије на ленти којим је председник Републике Србије Томислав Николић одликоваo, 1. фебруара 2013. године, премијерa Краљевине Шпаније Маријанa Рахојa за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Републике Србије и Краљевине Шпаније.

Генерални секретар председника Републике Србије Недељко Тењовић и Хорхе Морагас, шеф Кабинета премијера Маријана Рахоја

Поводом Сретења 2017. године, председник Републике одликовао је следеће угледне држављане Краљевине Шпаније, јер су својим радом допринели стварању позитивне слике Србије, њене културе и историје, у Шпанији и ван ње:

1. Сесар Антонио Молина је одликован Златном медаљом за заслуге, за заслуге у јавним и културним делатностима и јачању сарадње Републике Србије и Краљевине Шпаније.

2. Мерседес Монмани је одликована Златном медаљом за заслуге, за заслуге у јавним и културним делатностима и јачању сарадње Републике Србије и Краљевине Шпаније.

3. Професор Рикардо-Антонио Руис де ла Серна је одликован Златном медаљом за заслуге, за заслуге у јавним и културним делатностима и јачању сарадње Републике Србије и Краљевине Шпаније.