tan2016-9-22_143211644_0_1.jpg

Вести

22.09.2016. - 00:00

Председник Николић: Србиjа апсолутни фактор мира

Ћуприја - Председник Србиjе Tомислав Николић, изjавио jе данас да ће Србиjа и надаље бити апсолутни фактор мира и стабилности на Балкану, макар колико нас то коштало.

Неко ће можда мислити да се боjимо, да смо слаби, "ми нисмо слаби, али снагу данас знатно већу треба показати како се гради богата држава и добри односи са свим државама у свету, него ратовати", рекао jе председник Николић новинарима током посете виноградима Kомпаниjе "Рубин" у Добричеву код Ћуприjе.
"У Србиjи више нећете наћи партнера за рат, већ искључиво за мир и добре односе, али све jе могуће, увек негде постоjи нека луда глава", рекао jе председник Николић.
Kоментаришући изjаву председаваjућег Воjног одбора НATO генерала Петра Павела, да jе Балкан jош потенциjални извор ратних сукоба, преседник Николић jе казао да мисли да jе "НATO схватио колико jе било бесмислено, колико jе било злочиначко бомбардовање Jугославиjе 1999. године и да му не пада
напамет да било где и било када поново нападне Србиjе, а за то сада и нема никаквог оправдања".
Mи смо земља коjа jе учинила наjвише за мир на Балкана, одржавамо добре односе са свим земљама у свету. Oни коjи заостаjу за нам очигледно покушаваjу да, уз коришћење своjих патрона и заштитника, стигну разлику између нас и њих, али та разлика се стиже радом а не претњама и не оружjем, оценио jе председник Србиjе.
"Нама jе новац потребан за толико тога да у социjалним програмима урадимо а не да купуjемо оружjе и мислим да jе ситуациjа у Србиjи таква да су су сви свесни да jе рат наjвећа лудост и да само треба да будемо опрезни да нас неко не би изненадио", рекао jе он.
Предсдник Николић каже да jе генерал Павел себе демантивао, да jе то одлично, односно да би волео да jе истина и да не знам да ли jе изjава извучена из контекста или ниjе добро протумачен, "али jе добро да jе НATO схватио да, било коjи његов генерал не сме да се меша у односе других држава, а пре свега не сме да звецка оружjам".
"Генерали се школуjу да ратуjу, а посебно су острашћени ови коjи из своjих националних снага оду у неке мултунационелне снаге и jа веруjем да jе то понело и Павела да то изjави", додао jе председник Николић.
"У принципу мислим да не постоjи човек на свету коjи воли да ратуjе, посебно људи коjи су засновали породице и коjи имаjу одговорности", рекао jе преседник Николић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).