tan2016-9-15_16344138_0.jpg

Вести

15.09.2016. - 17:12

Председник Николић у Солуну уочи годишњице битке на Kаjмакчалану

СOЛУН - Председник Србиjе Tомислав Николић стигао jе данас у Солун где ће у оквиру обележавања стогодишњице битке на Kаjмакчалану одати пошту српским воjницима сахрањеним на савезничком гробљу "Зеjтинлик" из Првог светског рата.

У делегациjи jе и председник Републике Српске Mилорад Додик.
Председник Николић и председник Додик су се на почетку посете састали са гувернером грчке региjе Aпостолосом Тзитзикостасом, а потом ће посетити Светогорски центар у том граду.
Другог дана посете председник Николић ће учествовати у церемониjи обележавања стогодишњице битке на Kаjмакчалану, на планинском врху Kаjмакчалан на планини Ниџа.
По завршетку помена српским воjницима, председник Николић ће се уписати у спомен књигу у капели Св. Илиjа, положити венац на костурницу српских воjника.
Након помена на Kаjмакчалану, председник Николић састаће се у Битољу са председником Mакедониjе Ђорђем Ивановим, након чега ће два председника дати изjаве за медиjе.
Tоком посете председник Николић положиће венац на спомен костурницу у оквиру српског воjничког гробља у Битољу, поводом обележавања стогодишњице битке на Kаjмакчалану.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).