naslovna_sportisti.jpg

Вести

01.09.2017. - 17:04

Председник Србије Александар Вучић са освајачима медаља

Председник Србије Александар Вучић примио је данас спортисте који су освојили медаље у олимпијским дисциплинама на недавно завршеним такмичењима, са тренерима и председницима савеза и поручио да ће држава наставити и даље да подржава спорт као и да очекује 12 медаља на следећим Олимпијским играма 2020. године у Токију.

Код председника су са управо завршених такмичења стигли: најбољи рвач планете Давор Штефанек, затим златна са европског првенства у пењању Сташа Гејо, златни кајакаши са светског првенства Марко Томићевић и Миленко Зорић, као и бронзана Милица Старовић као и кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић, и освајач злата на светском првенству у рвању Виктор Немеш, а уз њих су били њихови тренери и председници савеза спортова у којима се такмиче. 

Председник Србије је захвалио свим освајачима медаља као и представницима спортских савеза и подвукао да су понос Србије.

Он је обећао да ће држава урадити све што је у њеној моћи и помоћи им у припремама за даља такмичења а посебно за следећу Олимпијаду 2020. године у Токију као и за изградњу и припрему спортских терена и објеката неопходних за тренинг али и развој како спортова којима се баве, тако и других спортова.

Београд, 01. септембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).