brdo_brioni_velika.jpg

Вести

27.04.2018. - 23:35

Председник Вучић на самиту у Скопљу

Председник Републике Србије Александар Вучић учествовао је данас у Скопљу на састанку лидера регионалног Процеса Брдо-Бриони, који су иницирале Словенија и Хрватска 2013. године са идејом да се земље региона интегришу у ЕУ и да се стабилизује ситуација на Западном Балкану кроз јачање регионалне сарадње.

Председник Вучић је поручио да ће се он лично, али и држава Србија,  борити  да се нађе решење за проблеме који оптерећују регион. Он је додао да је важно да се разговара о будућности, без обзира на горчину која је и данас испољена на састанку. "Нисам превелики оптимиста, али даћу све од себе за то да живот победи", поручио је српски председник.
 
Обраћајући се новинарима након сусрета са лидерима Процеса Брдо-Бриони, председник Вучић је навео да је први квартал ове године обележио раст БДП-а од 4,5 одсто, што представља значајно убрзање раста и напредак Србије.
 
"То је најлепша вест за коју смо живели и радили у претходних пет година, која за грађане значи значајно веће плате и пензије и значи убрзање раста и напретка Србије", рекао је председник Вучић. Он је истакао да је то изнад светског и далеко изнад европског и регионалног просека, додајући да се нада да ћемо задржати раст изнад четири одсто до краја године.
 
"То би било изнад очекивања Светске банке и ММФ-а, то је величанствена вест", рекао је председник Србије, али и нагласио да су за то потребни мир и стабилност, као и одржива политичка решења.
 
Данашњем сусрету су, поред домаћина председника Републике Македоније Ђорђа Иванова и лидера региона, присуствовали и председник Европског савета Доналд Туск и премијер Бугарске Бојко Борисов.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).