tanjug_velika.jpg

Вести

13.05.2018. - 23:20

Председник Вучић обишао Институт за онкологију и радиологију Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас Институт за онкологију и радиологију Србије.

Поводом завршетка радова на изградњи и опремању објекта "Онкологија II", председник је најавио  да ће држава и даље да улаже у здравство, јер је то указивање поверења у наш здравствени систем.
 
Председник Вучић је пренео да новом опремом од нове године нестају листе чекања и нагласио да је најмодернија коју је могуће наћи у најразвијенијим земљама западне Европе и света.
 
"Наставићемо да улажемо, а почињемо и изградњу новог Клиничког центра у Београду", рекао је председник Вучић и указао на проблем одласка стручне радне снаге из земље.
 
"Имамо проблем са физичарима и инжењерима, који због неупоредиво већих примања одлазе у огромном броју. То је за нас катастрофа, јер као држава улажемо у њих, али не можемо да им понудимо адекватне плате. Други проблем су плате медицинских сестара. То су људи који раде најтежи посао", рекао је председник Србије и изразио уверење да ће ове године бити увећане плате, пре свега медицинских сестара, али и лекара и осталог особља у здравству.
 
Председник Вучић је  истакао да је данас нешто задовољнији положајем у здравству и школству, али ће бити задовољнији и поноснији када примања запослених у тим секторима буду 50 одсто виша, а не 10, 20 или 25 одсто. Он је додао да је за особље у здравству планирано и решавање стамбеног питања, као што је то урађено за припаднике безбедносног сектора.
 
"Ми ћемо дати све од себе да убрзамо све радове у здравству у Београду, Новом Саду и Крагујевцу, да ниво медицинских услуга буде на највишем нивоу. Желим да верујем да ће људи у Србији бити задовољнији", рекао је председник Вучић.
 
Председник Србије је истакао да је у опрему новог објекта Института за онкологију и радиологију Србије уложено 6,4 милиона евра, док је вредност радова на изградњи  износила 2,4 милиона евра. Он је захвалио  лекарима који су, без обзира на примања, остали да раде у нашој земљи тежак и одговоран посао. "Рекао бих им велико хвала. Хвала професору Џодићу што је приметио да је у протекле четири године у здравство уложено више него током више деценија", закључио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).