Председник Вучић обишао површински коп Рудника бакра Мајданпек

Вести

01.09.2017. - 14:07

Председник Вучић обишао површински коп Рудника бакра Мајданпек

Председник Републике Србије Александар Вучић, приликом обиласка површинског копа Рудника бакра Мајданпек - "Јужни ревир", истакао је да се сада исплати имати руднике бакра и да је важно да имамо нашу руду због БДП-а, како не бисмо губили већ зарађивали велики новац.

«Висока цена бакра отвара могућности да убрзамо сопствене реформе и улагања у Церово које је за нас најважније. Ове године неће бити остварен раст по питању бакра за 12 одсто, али ће бити за 4.000 тона више, што је раст од 7 до 8 одсто, који представља напредак. Следеће године ако буде 7.000 до 7.500 тона више то ће бити од великог значаја за целу земљу", нагласио је председник и истакао да данас имамо прилике да уложимо новац у оно од чега зарађујемо. 

"РТБ Бор не би могао да плаћа било шта да није ова цена бакра. Морамо да се спремимо за тренутак када цена бакра буде неупоредиво нижа и зато сам за суштинску трансфорамицију. Држава ће помагати, али новац мора паметно и добро бити утрошен", рекао је председник Вучић и оценио да је РТБ највећа фабрика на истоку Србије, али да и даље у Мајданпеку имамо више радника у иностранству него у тој општини.

Председник Вучић захвалио је рударима за све што чине за будућност Србије, поздравивши их традиционалним рударским поздравом “СРЕЋНО”.

Мајданпек, 01. септембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).