15.06.2017

Председник Вучић примио је амбасадора Краљевине Норвешке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Краљевине Норвешке Арнеа Санеса Бјорнстада, који му је пренео честитке краља Харалда Петог, упућене поводом преузимања дужности председника.

Председник Вучић и амбасадор Бјорнстад

Председник Вучић и амбасадор Бјорнстад су, том приликом, разговарали о српско-норвешким билатералним односима, европском путу Србије и ситуацији у региону.
Председник Вучић је захвалио амбасадору Бјорнстаду на подршци економским и друштвеним реформама, коју Норвешка пружа Србији кроз различите програме билатералне сарадње, и нагласио потребу да се са тим реформама настави.
Амбасадор Бјорнстад је истакао да су Србија и Норвешка пријатељи и партнери, чија је економска сарадња у успону, и изразио наду да ће, уз напредак на европском путу који Норвешка снажно подржава, Србија привући више норвешких инвеститора.
Разматрајући ситуацију у региону, председник Вучић је потврдио чврсто опредељење за политику регионалне стабилности и сарадње, што је амбасадор Бјорнстад подржао као једини исправан приступ изградњи нових односа на Западном Балкану. Они су, с тим у вези, истакли да је потребно наставити дијалог Београда и Приштине.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
15. јун 2017. године