14.06.2017

Председник Вучић примио је данас амбасадора Велике Британије Дениса Кифа

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Велике Британије Дениса Кифа, са којим је разговарао о српско-британским билатералним односима, европском путу Србије и ситуацији у региону.

Денис Киф и Александар Вучић

Амбасадор Киф је истакао да ни после управо одржаних избора у Великој Британији нема промене политике према Србији и Западном Балкану и да званични Лондон наставља да помаже сарадњу у региону, између осталог и организовањем Самита Берлинског процеса 2018. године. Он је нагласио подршку политици регионалне стабилности за коју се залаже председник Вучић, као и европском путу Србије.
Председник Вучић је рекао да ће са још већом одлучношћу наставити са политиком мира и сарадње у региону као условом економског напретка Западног Балкана. Он је захвалио на подршци Велике Британије, посебно на помоћи коју пружа кроз Фонд за добро управљање, вишегодишњи програм британске владе за стручну подршку спровођењу политичких и економских реформи. Српски председник и британски амбасадор су разговарали и о неопходности унапређења владавине права, као и о потреби наставка дијалога Београда и Приштине.
Председник Вучић је амбасадору Кифу изразио саучешће поводом жртава ноћашњег стравичног пожара у Лондону.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
14. јун 2017. године