15.06.2017

Председник Вучић примио је данас честитке највиших државних званичника Народне Републике Кине, поводом ступања на нову дужност

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас честитке највиших државних званичника Народне Републике Кине, поводом ступања на нову дужност.

У честитки председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга се каже:

„Честитам Вам ступање на дужност председника Републике Србије. Захваљујем Вам што високо цените и дајете снажну подршку Форуму Појас и пут за међународну сарадњу. Желим да заједно са Вама учвршћујемо свестрано пријатељство између Кине и Србије, користимо прилике за заједничку изградњу Појаса и пута, продубљујемо билатералну сарадњу у свим областима и подстичемо стабилни развој Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије за добробит наших народа“.

Председнику Александру Вучићу честитку је упутио и премијер Државног савета Народне Републике Кине Ли Кећанг. У честитки се наводи:

„Захваљујем на Вашем писму. Честитам Вам ступање на дужност председника Републике Србије. Односи између Кине и Србије имају чврсте политичке и јавно-мњењске темеље. Наша билатерална сарадња је пуна потенцијала. Кина жели да заједно са Србијом, руку под руку, улаже напоре за стабилан напредак конкретне сарадње у свим областима, како би остварили заједнички развој наших двеју земаља“.

Београд,
15. јун 2017.