14.06.2017

Председник Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Француске Кристин Моро

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Француске Кристин Моро.

Кристин Моро i Aлександар Вучић

Председник Вучић је захвалио амбасадорки Моро на доброј и делотворној сарадњи, као и на томе што је својим великим дипломатским искуством и залагањем допринела унапређењу односа Србије и Француске. Српски председник је подсетио на то да су током дипломатског мандата амбасадорке Моро остварене бројне посете највиших званичника двеју земаља и покренуто неколико заједничких економских и инфраструктурних пројеката.
Амбасадорка Моро је истакла да Француска снажно подржава европски пут Србије и политику регионалне стабилности коју води председник Вучић. Она је захвалила на подршци коју су јој током рада у Београду пружили председник Вучић и Владa Србије. Амбасадорка Француске је тражила наставак дијалога Београда и Приштине. Она је истовремено истакла неопходност унапређења владавине права.
У разговору је констатовано и да постоји заједнички интерес за даље интензивирање сарадње у свим областима и изражена нада да ће економска сарадња, за коју постоје бројне могућности, доживети даљи успон.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,14.јуни 2017.