Вести

20.11.2017. - 12:38

Председник Вучић телефоном разговарао са председником Владе Републике Бугарске

Председник Републике Србије Александар Вучић телефоном је разговарао са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом о наставку сарадње у оквиру Савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке.

Двојица саговорника су се сагласили да ће следећи састанак Савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке почетком децембра у Београду, бити још једна прилика да се више уради на бољем повезивању тих земаља, као и целог региона, ради добробити и економског напретка свих.

Председник Вучић је захвалио премијеру Борисову на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије. Он је истакао да имамо велика очекивања од бугарског председавања ЕУ у првој половини следеће године и изразио наду да ће проширење ЕУ бити међу приоритетима председавања. Двојица саговорника су изразили и важност унапређења владавине права, не само у светлу испуњавања стандарда ЕУ и напретка на европском путу, него и као доброг сигнала страним инвеститорима у смислу стварања стабилног пословног окружења.

Председник Вучић и премијер Борисов размотрили су напредак инфраструктурних и енергетских пројеката двеју земаља, који ће помоћи агенду повезивања у оквиру Берлинског процеса, као што су аутопут између Београда и Софије и гасни интерконектор. Они су размотрили и почетак озбиљније сарадње у развоју железничке пруге и саобраћаја између Србије и Бугарске.

Београд,
20. новембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).