Вести

12.10.2016. - 15:17

Руски медији о посети председника Николића Санкт Петербургу

Посета председника Републике Србије Томислава Николића Санкт Петербургу изазвала је велику пажњу руских медија, који су значајан простор посветили чињеници да један од најважнијих пословних људи Русије Генадиј Тимченко постаје почасни генерални конзул Републике Србије у Русији.

Тако, утицајна „РИА Новости“ даје детаљан програм посете председника Николића Санкт Петербургу и као посебну занимљивост апострофира састанак председника Србије са директором „Гаспромњефта“ Александром Дјуковим.

„Интерфакс“ доноси појединости из биографије руског бизнисмена Генадија Тимченка, који је постао почасни генерални конзул Србије у Санкт Петрбургу.
Они преносе речи сарадника господина Тимченка, Антона Куревина, који је посебно истакао да Генадиј Тимченко одавно одржава блиске односе са представницима политичких кругова у Србији, као и пословним људима, спортистима и многим другим лицима из јавног живота. Са њима се редовно састаје и у време значајних званичних догађаја, као што је Економски форум у Санкт Петербургу, али и током мање формалних догађаја. Основни задатак почасног конзулата биће унапређење сарадње Русије и Србије на свим пољима, а посебно развијање политичког дијалога, трговинско-економске сарадње, културе и спорта, истикао је Антон Куревин.

Интернет портал Fontanka.ru објавио је текст у коме даје осврт на блиске везе новог почасног конзула Србије у Санкт Петербургу Генадија Тимченка са председником Руске Федерације Владимиром Путином, где се подсећа да ће 12. октобра у Санкт Петербургу бити отворен Генерални конзулат Србије и додаје да ће на његовом челу бити „бизнисмен Генадиј Тимченко, власник компаније Volga Group и човек из блиског окружења Владимира Путина“. Овај портал додатно даје на значају догађају износећи чињеницу да ће отварању конзулата присуствовати лично председник Републике Србије.

«РИА Новости»
https://ria.ru/world/20161012/1479005883.html
„Интерфакс“
http://www.interfax.ru/russia/532068
Fontanka.ru
http://www.fontanka.ru/2016/10/11/165/

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).