tan2017-12-5_122616143_2.jpg

Вести

05.12.2017. - 15:42

Састанак са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, са којим је разговарао о програму своје званичне посете Москви, где ће боравити од 18. до 20. децембра на позив руског председника Владимира Путина.

Амбасадор Чепурин је рекао да је посета председника Вучића од највећег значаја за односе Србије и Русије и да ће допринети даљем јачању свестране сарадње двеју земаља. Председник Вучић је рекао да ће састанак са председником Путином бити важан за разговоре о конкретним предлозима за унапређење политичког дијалога, као и економске, војно-техничке и сваке друге сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Очекује се да ће двојица председника разговарати и о другим темама - од односа у региону до политичке и економске ситуације у свету. Председник Србије ће током посете Русији имати и разговоре са многим руским званичницима и привредницима.
Амбасадор Чепурин је председнику Вучићу уручио и писмо председнице Савета Федерације Валентине Матвијенко, која је недавно боравила у Београду, у коме се, између осталог, каже:
„Конструктивна и надасве отворена размена мишљења по питањима од узајамног интереса потврдила је да ширење руско-српских веза у свим областима одговара националним интересима двеју земаља. Наш састанак је још једном показао обострано интересовање за развој вишесмерне и узајамно корисне сарадње између Русије и Србије, засноване на принципима братског пријатељства, поштовања и узимања у обзир интерес обе стране, и пружио прилику да зацртамо даље кораке ради интензивирања билатералних веза, укључујући и оне на међународној сцени,“ наводи се у писму Матвијенкове председнику Вучићу.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 05. децембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).