tan2017-10-26_133239448_0.jpg

Вести

26.10.2017. - 14:32

Састанак са послаником Хришћанско-социјалне уније из посланичке групе ЦДУ/ЦСУ у немачком Бундестагу Флоријаном Ханом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас посланика Хришћанско-социјалне уније из посланичке групе ЦДУ/ЦСУ у немачком Бундестагу Флоријана Хана.

Председник Вучић и посланик Хан изразили су задовољство што су односи Србије и Немачке, кроз редован дијалог на највишем нивоу, значајно напредовали у последњих неколико година. Председник Вучић је истакао да ће Немачка ове године, први пут у историји, постати највећи спољнотрговински партнер Србије. Са гостом из Немачке се сагласио да, уз добре политичке и економске односе, треба више радити на јачању парламентарне сарадње.

Српски председник је посланику Бундестага захвалио за велику развојну помоћ Немачке, као и за подршку европском путу Србије.

Двојица саговорника су констатовали да је Србија, спроводећи своју регионалну политику стабилности, постала поуздан партнер Немачке на Западном Балкану. Председник Вучић је још једном изразио захвалност немачкој канцеларки Ангели Меркел што, покренувши Берлински процес, има кључни значај за мир и свеобухватан напредак региона.

Председник Вучић и Хан су указали на потребу наставка дијалога Београда и Приштине, као и на неопходност примене договореног.

Посланик Бундестага Хан је пренео захвалност канцеларке Меркел и немачке Владе за одговоран приступ мигрантској кризи. Он је изразио наду да ће односи двеју земаља наставити узлазним путем уз повећање немачких инвестиција у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
26. октобар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).