vucic_i_jandrokovic.jpg

Вести

12.02.2018. - 17:28

Састанак са председником Сабора Горданом Јандроковићем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Загребу са председником Сабора Горданом Јандроковићем са којим је разговарао о односима двеју земаља, о правима Срба у Хрватској и Хрвата у Србији, као и о сарадњи парламента Републике Србије и хрватског Сабора.

Председник Вучић истакао је да две земље имају довољно нерешених питања из прошлости и зато је много важније да гледамо у будућност. „Имаћемо све више заједничких интереса, ако будемо заједнички радили на сређивању пруге Београд - Загреб, она може да буде поново оно што је била пре двадесетак година – најважнија саобраћајница у региону”, истакао је председник Вучић.
 
Он је нагласио да је сарадња српског парламента и хрватског Сабора по питању ЕУ интеграција, али и по сваком другом питању, за Србију веома значајна и истакао да сматра да ће свака врста сарадње водити смиривању тензија.
 
Тема разговора била је и ситуација у региону, као и питање миграција, које су у стратешком смислу важне. Двојица саговорника истакла су да је парламентарна сарадња на ниском нивоу и да је неопходно радити на њеном јачању.
 
Председник Вучић истакао је да ће у најскорије време председница парламента Србије Маја Гојковић упутити позив председнику Сабора да посети Београд, што је председник Јандроковић поздравио и прихватио долазак.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТРСТВА ОДБРАНЕ.
Загреб, 12. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).