tan2018-2-14_1241412_2.jpg

Вести

14.02.2018. - 14:45

Састанак са вицеканцеларом и министром спољних послова Савезне Републике Немачке

Предедник Вучић се данас састао са вицеканцеларом и министром спољних послова Савезне Републике Немачке Зигмаром Габријелом.

Председник Вучић је том приликом између осталог рекао да Србија највише очекује од Немачке која неретко има чврст, тврд и тежак став, али је поуздан и сигуран партнер Србије на њеном европском путу.
 
Он је нагласио да Србија и Немачка имају 4,4 милијарде евра размене, те да нам је Немачка највећи, али и убедљиво најзначајнији трговински партнер и указао на чињеницу да немачке фирме у Србији запошљавају 37.000 људи те да је реч о изузетним компанијама, које су "чисте као апотека“ у сваком смислу те речи и да желимо још инвестиција из те земље.
 
" Србија ће и надаље радити на јачању билатералних односа двеју земаља" закључио је председник Вучић.
 
Вицеканцелар и министар спољних послова Немачке Зигмар Габријел је истакао да Србија не може сама да стабилизује регион, али да без Србије нема стабилности у региону те да је Србија за будућност Западног Балкана и Европе од изузетног значаја.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).