img_4203.jpg

Вести

12.12.2016. - 16:05

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у Србији

Председник Србије Томислав Николић уручио је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову уручио Орден српске заставе првог степена.

Сергеј Лавров је поручио да признање види као сведочанство и потврду да српски пријатељи посвећују посебну пажњу спољополитичком аспекту стратешког партнерства две земље.

"И видимо како интереси Србије и Русије само добијају када ми заједнички наступамо у међународној арени", рекао је Лавров.

Захваливши на одликовању, Лавров је рекао да му је посебно драго што је орден добио из руку председника Николића, који је, како сматра, посебно добар пријатељ Русије.

"У Москви високо цене ваш лични допринос развоју пријатељских односа између наших земаља", рекао је Лавров председник Николићу.

Поновивши да одликовање за њега представља велико задовољство, Лавров је рекао да то није само висока част за њега, већ и за цело Министарство спољних послова Русије.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који се налази у дводневној посети Београду, претходно је разговарао са председником Србије Томиславом Николићем о актуелним темама.

Видео материјал састанка председника Николића и министра Лаврова можете преузети на линку https://we.tl/PBzH7iSIBb

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).