20161202mh_c194566.jpg

Вести

02.12.2016. - 22:38

Свечаност поводом Националног дана Уједињених Арапских Емирата

Потребно је интензивирати већ добру сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима, поручује председник Николић из Абу Дабија. Каже да се не бави председничким изборима, јер је пред њим још пет месеци мандата.

У престоници Уједињених Арапских Емирата, Абу Дабију, завршена је свечаност поводом обележавања 45 година од уједињења седам арапских емирата. Прослави је присуствовао и председник Србије Томислав Николић, који се данас састао и са шеиком Мухамедом бин Заједом.
"Церемонија је приказ како се из песка, ни из чега, стиже до свега што видимо вечерас око себе – у великој мери захваљујући нафти, која је једно време била главни производ. Данас Абу Даби, али и други емирати, само 35 до 38 одсто буџета пуне приходима од нафте. Схватили су да се не живи за данас него за будућност", рекао је председник Николић у интервјуу за РТС.

Истиче да Србија треба да обрађује своју земљу. "Ја више од многих обилазим Србију и живим у крају који је готово опустео, видим да смо оставили по страни своје највеће богатство", рекао је председник Николић.

Говорећи о састанку са шеиком Мухамедом бин Заједом, председник Србије је рекао да су говорили о старој и доброј сарадњи и о томе како убрзати сарадњу у војној индустрији. Било је речи и о потенцијалним инвестицијама из Емирата.

"Разговарали смо о томе какве инвестиције можемо да очекујемо, уз моју захвалност за све што су до сада учинили, о подршци буџету по невероватно добрим условима. Чућемо се следеће недеље", истакао је председник Николић истакавши да треба интензивирати сарадњу.

Коментаришући наводе београдских медија о одржавању избора у првој недељи априла, председник Николић је рекао да о председничким изборима нема спекулација.

"Избори по закону треба до краја априла да се заврше, значи да се распишу крајем фебруара или почетком марта", рекао је председник Николић.

Наводи да председника не треба питати да ли ће се кандидовати.

"Преда мном је још пет месеци мандата, ако бих почео да радим оно што раде они који немају шта да раде, посветио бих сву пажњу и енергију кандидатури и кампањи, а то није фер према бирачима и председничкој функцији и мислим да бих је запоставио. Радићу као председник Републике до последњег дана, а онда ће избори одлучити", закључио је председник Николић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).