vucic_rama_davos.jpg

Вести

25.01.2018. - 18:19

Светски економски форум у Давосу 2018 - Састанак са председником Владе Албаније Едијем Рамом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Давосу са председником Владе Албаније Едијем Рамом, са којим је разговарао о билатералним односима и европском путу двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да Србија и Албанија имају добре односе и изразио уверење да су ти односи нарочито значајни за стабилност Западног Балкана.
 
“То што имамо различите ставове о неким питањима, не значи да нисмо свесни чињенице да наше две земље играју значајну улогу у очувања мира", истакао је председник Вучић и нагласио да је став о Косову основна разлика између Србије и Албаније.
 
Двојица саговорника разговарали су и о економској сарадњи, посебно о развоју туризма и начинима како мотивисати грађане Албаније да дођу у Београд и грађане Србије да посете Тирану.
 
Председник Рама је рекао да верује да ће Србија и Албанија наставити да спроводе агенду за економски развој региона без граница, као и да ће допринети уклањању баријера у трговини, култури и науци.
 
Председник Рама је нагласио да је Косово и даље важна тема за односе Србије и Албаније, као и да Албанија подржава наставак дијалога Београда и Приштине.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Давос,
25. јануар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).