25.01.2017

Тачијеве запаљиве изјаве треба да забрину Европу

Одређени сегменти администрације у Бриселу треба да престану да Приштини константно држе страну, поручује председник Србије.

Потпуно је апсурдно тврдити да Србија жели да анектира север Косова и Метохије, изјавио је председник Србије Томислав Николић истичући да је то суштински немогуће јер је Косово и Метохија већ у саставу Србије.

"Такозвана независност, коју су, нажалост, признале поједине земље у свету међу којима је и Португал, противи се свим међународним правним принципима на којима почива савремена људска цивилизација", рекао је Николић у интервјuу дневном листу Diario de Noticiash из Португала где борави у дводневној посети.

Како је рекао, запаљиве изјаве Хашима Тачија и других званичника Приштине би заиста требало да забрину Европу.

"Али Европа то лако може да реши: једноставно, нека им недвосмислено и одлучно покаже да се тако нешто неће толерисати. И нека одређени сегменти администрације у Бриселу престану да им константно држе страну. Што се Србије и мене лично тиче, ми смо испунили све на шта смо се обавезали Бриселским споразумом. Ништа на шта смо се обавезали нисмо прекршили. Што се за Албанце у Приштини свакако не би могло рећи", рекао је председник Србије.