img_0767.jpg

Вести

12.06.2017. - 15:56

За Видовдан нова фабрика наменске са 150 радника

Председник Србије Александар Вучић данас је најавио да ће за Видовдан почети са радом фабрика наменске у месту Узићи, у општини Пожега, која ће запослити 150 радника, али и да ће ускоро и у Kраљеву почети да ради погон у склопу "Слободе Чачак" који ће производити муницију.

Вучић је то рекао данас обилазећи у Лучанима радове на насипу на реци Бјелици, и у том смислу поменуо и фабрику наменске "Милан Благојевић" у коју је уложено више од 4 милиона вера за реинвестирање, а која представља базу наменске индустрије у Србији.
"За Видовдан долазим да отворимо фабрику у Узићима - радиће 150 људи у најлепшој могућој фабрици", прецизирао је Вучић, али и додао да има добре вести и за Kраљево.
Kако је рекао у том граду који је био некад индустријски развијен, а уништен после пљачкашких приватизација почеће ускоро да ради део капацитета Слободе из Чачка где ће се производити муниција већег калибра као и минобацачки калибри, али навео и да ће се гледати да се разговара и са Збројовком, другим инвеститорима и да се "погура" Kраљево.
Председник Републике у Лучанима је обишао хитне радове на санацији заштитиних водних објеката, односно заштиту насеља и индустријске зоне од великих вода реке Бјелице и њених притока
Одбрамбена линија дуж реке Бјелице дужине је 2.600 метара, а на потоку Спило 580 метара.
Само регулисање "укроћивање" реке Бјелице, Лучанске реке и потока Спило коштаће 325 милиона динара, односно 2,7 милиона евра, навео је Вучић.
Он је констатовао да је то велики новац, али да је уложен како би Лучанци могли мирно да живе, да би се осигурала безбедност и фабрика "Милан Благојевић", и осталих на тој територији, као и свих кућа у селу Дљину.
Вучић је рекао и да би требало, поред неких других ствари, урадити још пета бујичних брана за које ће новац дати Kанађани.
Директор "Србијавода" Горан Пузовић прецизирао је да заштитни систем чини насип дужине 1.815 метара, бетонски зид у зони наменске индустрије дужине 770 метара, црпна станица на Лучанском потоку, капацитета осам кубних метара у секунди.
Имамо на потоку Спило који пролази кроз индустријску зону хидротехнички тунел дужине 110 метара и још насипе око 170 метара, рекао је Пузовић и додао да су то основни делови система.

12. јун 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).