Tan2014-2-3_10405943_0.jpg

03.02.2014. - 14:32

Boravkom u Sočiju pružamo podršku miru i borbi protiv terorizma

Predsednik Nikolić sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Beograd, 03. februar 2014. godine –  „Svojim boravkom u Sočiju na otvaranju Zimskih olimpijskih igara želim da pružim podršku miru u svetu, što Olimpijske igre i simbolizuju, a ujedno i borbi svih, a sada najviše Rusije, protiv terorizma, kao velikog zla savremenog čovečanstva“, rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom sastanka sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Nikolić je rekao da se u poslednje dve godine odnos prema Srbiji u svetu znatno izmenio, da su obnovljena mnoga stara prijateljstva koja su do tada nepotrebno zapostavljana i da se nada da će u Sočiju imati priliku da razgovara sa liderima brojnih prijateljskih zemalja.

Ambasador Čepurin se zahvalio predsedniku Nikoliću što će prisustvovati otvaranju Zimskih olimpijskih igara, istakavši da je za Rusku Federaciju održavanje Olimpijskih igara u Sočiju događaj od izuzetne važnosti. On je najavio da se u Sočiju očekuje prisustvo oko 60 šefova država, što je mnogo veći broj nego što je uobičajeno.

Predsednik Nikolić otputovaće 6. februara u Soči, kako bi prisustvovao podizanju zastave Republike Srbije u Olimpijskom selu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).