Sastanak sa predsednikom Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije

Saopštenja

08.02.2022. - 14:35

Sastanak sa predsednikom Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Komiteta za međunarodne poslove Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u različitim oblastima, uključujući i parlamentarnu saradnju. 

Slucki je predsedniku Vučiću uručio dar patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila i preneo mu njegove pozdrave, a predsednik Vučić je, uzvraćajući pozdrave, izrazio nadu da će se sa patrijarhom Kirilom sastati prilikom sledeće posete Moskvi.
 
Predsednik Vučić je istakao da odnose Srbije i Rusije karakterišu međusobno razumevanje i poverenje i zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.
 
Predsednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume Slucki izrazio je zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.
 
Predsednik Vučić je veoma pozitivno ocenio rad RŽD na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada i naveo druge primere uspešne saradnje u različitim oblastima, koji doprinose razvoju naše ekonomije.
 
Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će se nastaviti trend učestalih srpsko-ruskih kontakata na visokom nivou.
 
Predsednik Vučić i predstavnik ruske Dume Slucki razgovarali su i o događajima na istoku Evrope.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
08. februar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).