Sastanak sa šefom misije OEBS u Srbiji

Saopštenja

30.05.2019. - 13:12

Sastanak sa šefom misije OEBS u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Andreom Oricijem, sa kojim je razgovarao o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da savetima i dobrom praksom u transparentnosti i vlasništvu nad medijima pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.
 
Predsednik Vučić je ocenio da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.
 
Predsednik je istakao da će Srbija nastaviti sa reformama, ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana, i naglasio da je neophodno nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapređenju medijskog ambijenta
kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane.
 
Šef Misije OEBS-a u Srbiji Oricio pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.
 
Ambasador Oricio je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovođenje reforme pravosuđa i unapređenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih građana.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
30. maj 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).