tan2017-11-30_114933321_3.jpg

Vesti

30.11.2017. - 11:56

Postavljanje kamena temeljca za izgradnju novog hotela Mona Plaza

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas postavljanju kamena temeljca za izgradnju novog hotela „Mona Plaza“.

Predsednik je tom prilikom između ostalog rekao: „Prepoznao sam budućnost u srpskim porodičnim kompanijama i nadam se da će porodica Momirović i MONA biti uzor mnogim mladim ljudima. Srbiji je potrebno što više domaćih investitora“.

Osim predsednika, na polaganju kamena temeljca bio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, vlasnici kompanije "Mona", ministri Rasim Ljajić i Mladen Šarčević kao i građani Dorćola -dela Beograda u kome se gradi ovaj hotel.
Ova investicija je vredna 30 miliona evra a posao u hotelu "Mona Plaza" dobiće 200 ljudi. Hotel će se prostirati na oko 20.000 kvadrata, imaće 152 sobe, parking, banket salu, apartmane, fitnes centar, dva restorana i biće izgrađen po savremenim standardima.
Predsednik Vučić je ukazao na značaj domaćih investitora, posebno srpskih porodičnih kompanija i naglasio da je veoma važno da, osim stranih, imamo sve više domaćih investitora.
„Tih 30 miliona evra, koliko će biti uloženo u ovaj projekat, je ogroman novac za Srbiju, značajan za celu našu zemlju“, rekao je predsednik. On je istakao, da je kao predsednik, došao, ne zato što je imao velike zasluge za današnji kamen temeljac, već, što je, u onome što radi porodica Momirović, prepoznao mnoge važne stvari za Srbiju, te dodao da je želeo da dođe na ovu svečanost kako bi kao predsednik pružio podršku svim srpskim porodičnim kompanijama, svima koji žele da zapošljavaju ljude.
Predsednik je dodao da će ove godine biti zabeleženo povećanje broja turista u Beogradu za 20 odsto a u ostalim delovima u Srbiji povećanje će biti između 12 i 13 odsto, naglasivši da ljudi dolaze sve više jer je Srbija otvorena zemlja, a Beograd kosmopolitski grad.
„Otvaranje Narodnog muzeja iduće godine upotpuniće kulturnu ponudu, zatim sledi izgradnja koncertne dvorane, gondole i podzemne železnice a novih 27 hotela dovoljno govori koliko Beograd i cela Srbija idu napred“ zaključio je predsednik Vučić.

30. novembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).