Predsednik Vučić na svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela "Crni vrh"

Vesti

22.12.2019. - 14:09

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela "Crni vrh"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela "Crni vrh" na Divčibarama, prvog luksuznog turističko - sportskog kompleksa na toj planini.

Predsednik Vučić na svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

 
Predsednik Vučić je zahvalio Milošu Teodosiću i njegovoj porodici na fantastičnom ulaganju, vrednom 7,8 miliona evra. 
 
„Toliko sam zahvalan i ponosan na ovu porodicu. Mogli su da ulože bilo gde u svetu, ali su se odlučili za svoju zemlju“, rekao je predsednik Vučić i naveo da je ovo deveti veliki projekat za hotele koji država pomaže. On je poručio da će država još više pomagati domaćim investitorima.  
 
Predsednik Vučić na svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Nalazimo se na Divčibarama, u srcu Šumadije. Ono što je za ljude zanimljivo, veliki Miloš Obrenović je prvi uvideo značaj Maljen planine, znao je da je od posebnog značaja za našu zemlju. Ovo je veličanstven hotel, idealno mesto na 980 metara nadmorske visine. Ovo je dar i biser za ovaj deo Srbije“, istakao je predsednik Vučić i najavio da će država preuzeti na sebe izgradnju puta od Krčmara do Divčibara i puta Iverak – Lajkovac, kao i svu potrebnu infrastrukturu, telekomunikacione i vodovodne mreže. 
 
Predsednik Vučić na svečanom otvaranju novoizgrađenog hotela

Foto: Tanjug / Sava Radovanović

 
Predsednik Vučić je objasnio da je zato važno da se donese Plan razvoja Srbije do 2025. godine i da se ubrza njegova realizacija. 
 
Citirajući Konrada Hiltona, osnivača i vlasnika lanca čuvenih hotela, predsednik Vučić je rekao da možemo biti uspešni samo ako svakog dana naporno radimo i da je važno da, bez obzira na greške, nikada ne odustajemo. 
 
Divčibare, 22. decembar 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).