vezba_velika.jpg

Vesti

10.11.2018. - 19:02

Predsednik Vučić na Združenoj taktičkoj vežbi „Vek pobednika 1918 – 2018“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem „Vek pobednika 1918 – 2018“, koja se održava u čast obeležavanja 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

Predsednik Vučić izjavio je, po završetku vežbe, da Vojska Srbije ni izbliza nije ona vojska od pre pet godina, ali da je to zasigurno vojska za očuvanje mira i slobode Srbije.
 
„Ovo radimo da bi mogli da sačuvamo slobodu i mir zemlje”, rekao je predsednik Vučić, čestitajući svim pripadnicima Vojske Srbije koji su danas izveli vežbu na 10 lokacija u zemlji. On je ponovio opredeljenost za dalja ulaganja u opremu i naoružanje, ali je istakao da Vojska Srbije nikom nije pretnja.
 
„Srbija pokazuje da može da čuva sebe”, naglasio je predsednik Vučić i dodao da naš narod može biti ponosan na snagu i opremljenost Vojske Srbije, koja će u budućnosti biti još veća.
 
"Presrećan sam, sigurno i vi. Videli smo prvi put u istoriji Srbije osam 'migova 29' na nebu iznad nas, a trenutno ih imamo deset. Nikada to nismo imali – ni 1990, nažalost ni 1999, a čini mi se da bismo uspešnije mogli da branimo našu zemlju uz neke PVO, koje nabavljamo", naveo je predsednik Vučić i istakao da Srbija nikada nije imala više tenkova i da poslednjih 30 godina nismo imali 8.000 aktivnih pripadnika Vojske na vežbi. On je najavio jačanje ratnog vazduhoplovstva, pre svega PVO, ali i upozorio da je, iako je Vojska sve opremljenija, problem nedostatak ljudi.
 
"Ovo je Vojska Srbije, ozbiljna vojska, sve ozbiljnija, u 2019. će biti velika ulaganja i stići će mnogo toga što je već naručeno. Najvažnije je da se vojnici osećaju dobro, da imaju veća primanja, da podstičemo dolazak u Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju, da mogu da osnivaju svoju porodicu i vide svoju budućnost", zaključio je predsednik Vučić. 
 
10. novembar 2018. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).