aleksandrov_velika.jpg

Vesti

23.06.2018. - 22:00

Predsednik Vučić sa članovima ansambla "Aleksandrov"

Predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić primio je  danas članove Akademskog ansambla pesama i igara ruske armije "Aleksandrov".

Predsednik Vučić je  zahvalio ruskom ansamblu  što su ponovo došli u Srbiju,  i što  Rusi  nikada ne zaboravljaju Srbiju i poštuju je, koliko i mi poštujemo Rusiju.
 
"Naše prijateljske veze, kao što vidite, bez obzira na težinu spoljnopolitičkih prilika, niko ne može da uništi. Mi smo ponosni na to što se ponašamo kao nezavisna zemlja, koja drži do svog dostojanstva, ponosa svojih građana i koja poštuje ruski narod i državu", naglasio je predsednik Vučić i dodao da je od Rusa naučio da moramo da se ponosimo svojim otadžbinskim ratom i slobodarskom tradicijom. On je istakao da  slobodu moramo da čuvamo i u budućnosti, jer više i važnije vrednosti od slobode i nezavisnosti za građane Srbije nema i neće postojati.
 
"U ovim teškim vremenima nadam se da ćemo uspostavljati još bolju i bližu saradnju u sferi kulture, ali ne samo kulture... Da  ćemo, rekao bih, umeti da razvijamo naše duhovne veze, koje su uvek suština svakog dubokog odnosa", naglasio je  predsednik Vučić.
 
Umetnički direktor ansambla "Aleksandrov" Genadij Tačenjuk rekao je da odnosi Srbije i Rusije jačaju iz dana u dan i izrazio zahvalnost  predsedniku  Vučiću i Srbiji za poštovanje koje iskazuju prema ruskom narodu, Rusiji i njihovom ansamblu.
 
"Veoma smo Vam zahvalni što ste posetili naš hor tokom posete proteklog decembra. Zahvalni smo Vam što smo danas kod Vas, u Vašoj predivnoj zemlji, pred Vidovdan, sa Vašim narodom", izjavio je Tačenjuk. On je podsetio da se ove godine obeležava 90 godina od osnivanja ansambla i rekao da bi za njih bila velika čast da predsednik Vučić prisustvuje obeležavanju tog jubileja.
 
Ansambl "Aleksandrov" je za predsednika Vučića pripremio izvorni ruski poklon – rusku narodnu pesmu, poznatu u čitavom svetu, koju je, tokom prijema kod predsednika Srbije, izveo narodni umetnik Vadim Ananjev. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).