Prijem za mlade sportiste učesnike kampa "Srbija te zove 2024"

Vesti

10.08.2024. - 11:39

Prijem za mlade sportiste učesnike kampa "Srbija te zove 2024"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas mlade sportiste iz Srbije i još 20 zemalja, učesnike kampa „Srbija te zove 2024“ i tom prilikom im poručio da su Beograd i Srbija njihova kuća i da zna da će oni umom i srcem uvek biti uz Srbiju.

„Cela manifestacija „Srbija te zove“ je jedna divna manifestacija. I ove godine imamo rekordan broj dece i iz rekordnog broja zemalja. Beskrajno sam ponosan što mogu ovde u Beogradu, u Palati Srbija, da vas ugostim“, rekao je predsednik Vučić.
 
Prijem za mlade sportiste učesnike kampa

Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić podsetio je da već pet godina ovaj kamp okuplja mlade Srbe iz celog sveta i naveo da ga svaka nova generacija ispunjava novom radošću i jačom verom u budućnost, lepu budućnost našeg naroda.
 
"Drago mi je da ste videli do sada i Hram Svetog Save i promenadu na Beogradu na vodi i verujem da ćete još više zavoleti Beograd i vi koji dolazite iz Amerike, Kanade, Australije, iz gotovo svih evropskih zemalja, od zemalja Beneluksa, Nemačke, Francuske, Italije, do svih regionalnih zemalja. I vi deco, koji ste tu iz naše zemlje sa Kosova i Metohije i oni koji su došli iz Republike Srpske, mnogo vam hvala što ste danas ovde", poručio je deci predsednik Vučić.
 
Prijem za mlade sportiste učesnike kampa

Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
Podsetio je na stihove srpskog pesnika Alekse Šantića, koji je rekao "svuda gde je srpska duša, tamo je meni otadžbina moja, moj dom i moje rođeno ognjište" i naveo da je duboko zahvalan što može, makar na kratko, da bude deo ove zajednice.
 
"Draga deco, pred sobom vidim ne samo mlade sportiste, već i buduće lidere, ambasadore naše kulture i članove jedne velike porodice koja je povezana ne samo rodom, već pre svega ogromnom ljubavlju prema Srbiji. Za ljude koji ne znaju, ovde su deca koje se bave i fudbalom, i košarkom, i rukometom, i odbojkom, i tenisom, veoma su uspešni, neki su i članovi svojih reprezentativnih selekcija", rekao je predsednik Vučić.
 
Prijem za mlade sportiste učesnike kampa

Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
Deci je poručio da Srbija nije samo mesto na mapi, već je ona osećaj ljubavi i pripadnosti.
 
"Ona je u našem, ali i u vašem srcu, u svakom vašem koraku, u svakoj vašoj pobedi i u svakom prijateljstvu koje ste ovde stekli", rekao je predsednik Vučić i zahvalio organizatorima kampa, što su stvorili sigurno i inspirativno mesto gde deca mogu da uče i razvijaju se.
 
Prijem za mlade sportiste učesnike kampa

Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
"Na kraju, želim da vam kažem da sam veoma ponosan na sve vas. Kada se vratite svojim kućama koje nisu u Srbiji, uvek imajte na umu Šantićeve stihove i moje reči. Srbija je uvek u vama, jer u vama kuca srpsko srce", zaključio je predsednik Vučić.
 
Deca su predsedniku uručila uramljenu mapu sveta na kojoj su obeležene zemlje iz kojih dolaze, dok su ona od predsednika Vučića dobila tablete.
 
Prijem za mlade sportiste učesnike kampa

Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 
Kamp "Srbija te zove" već pet godina okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore. U kampu, pored sportskih aktivnosti, mladi imaju priliku da nauče srpski jezik, ali i da se bolje upoznaju sa istorijom i lepotama Beograda.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).