fra_velika.jpg

Vesti

11.09.2018. - 12:53

Sastanak sa francuskim senatorom

Predsednik Republike  Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa francuskim senatorom Olivijeom Kadikom, sa kojim je razgovarao o ekonomskim i regionalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa senatorom Kadikom, izjavio da bi dugoročni mir i stabilnost bili od ogromnog značaja za bolji život građana i ekonomije regiona, kao i ulazak Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana u EU.

"Razgovarali smo o svim važnim regionalnim pitanjima, dijalogu Beograda i Prištine, koliko je potrebno i lekovito bilo za sve nas da imamo dugoročni mir, stabilnost koji bi značili bolje živote, ekonomije, ulazak i Srbije i drugih zemalja u EU. Dobili smo punu podršku senatora Kadika na putu evropskih integracija", naglasio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je naveo da je danas, mnogo više nego ikada ranije, razgovarao sa senatorom Kadikom o ekonomiji i ekonomskim odnosima dve zemlje i istakao  da je ulaganje francuske kompanije "Vansi", koja upravlja beogradskim aerodromom, veoma važno, jer  predstavlja ogroman podsticaj za druge francuske investitore. On je napomenuo da je Srbija povećala trgovinsku razmenu sa Francuskom u prvih šest meseci za devet odsto i podsetio da je prošle godine iznosila 995 miliona evra, izrazivši uverenje da će svakako ove godine preći cifru od milijardu evra.

"Večerašnji dolazak unuke Franša D' Eperea ovde pokazuje da ponovo pravimo odnose koji su bliski i govore o zajedničkoj budućnosti, a ne samo prošlosti dve zemlje", rekao je predsednik Srbije.

Francuski senator Olivije Kadik je istakao podršku Francuske u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i dodao da se izuzetno cene napori koje Srbija ulaže na putu ka EU.

"Ako EU ostavi Balkan van svojih grudi, mislim da će ostati bez srca. Čekamo vas svi sa velikim nestrpljenjem", poručio je senator Kadik i dodao da je sve više francuskih firmi koje investiraju u Srbiju, što u nekom prethodnom periodu nije bio slučaj. On je  rekao da je u poslednjih osam meseci osam kompanija iz Francuske započelo svoje poslovanje i naglasio da su sve one 100 odsto zadovoljne i da su napravile odličan posao dolaskom u Srbiju.

„To je ono što daje nadu, ali i daje potvrdu i podršku privredi Srbije“, zaključio je senator Olivije Kadik.

Beograd, 11. septembar 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).