Sastanak sa rukovodiocima kovid bolnica

Vesti

28.10.2020. - 14:25

Sastanak sa rukovodiocima kovid bolnica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa rukovodiocima svih kovid bolnica u Srbiji, sa kojima je analizirao celokupnu situaciju vezanu za epidemiju virusa KOVID-19.

 
Sastanak sa rukovodiocima kovid bolnica

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Danas je svakako najteži dan za Srbiju po broju novozaraženih“, rekao je predsednik Vučić nakon sastanka i dodao da se nije govorilo o novim restriktivnim merama. 
 
"Veoma oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju već uvedene mere i to ćete u danima koji su pred nama moći da vidite. Drugi izbor nemamo. Ne možemo da zatvorimo ekonomiju, život, ali ono što je apsolutno minimalno će morati da se poštuje", poručio je predsednik Vučić i naveo da se razgovaralo o zdravstvenom sistemu i o tome kako da se sistemu pomogne. On je najavio i jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara za 120.000 zdravstvenih radnika, kao i značajnije povećanje plata u odnosu na druge kategorije u javnom sektoru. 
 
Sastanak sa rukovodiocima kovid bolnica

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Razgovarali smo i o tome kako da se suprostavimo zabrinjavajućim brojkama i narastajućoj infekciji i zarazi. Kako da obezbedimo funkcionisanje zdravstvenog sistema i da dodatno opremimo bolnice i domove zdravlja, kako da non kovid pacijenti ne budu uskraćeni za negu i zdravstvenu zaštitu, kako da u budućnosti reagujemo po pitanju vakcina i da pribavimo dodatne količine vakcina za grip", naveo je predsednik Vučić i naglasio da je situacija posebno teška u Beogradu i Kragujevcu. On je rekao da se u Beogradu otvara 30 ležajeva u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" i da će se sutra otvoriti deo ležajeva u Zemunskoj bolnici, zatim i deo bolnice u Pančevu, a da će naredna, kao kovid bolnica, biti otvorena Gradska bolnica na Zvezdari.  
 
Sastanak sa rukovodiocima kovid bolnica

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"I dalje stvari držimo pod kontrolom. Brojke svakako brinu, ali i uz te zabrinjavajuće brojke situacija je i dalje značajno bolja nego u svim delovima Evrope. Problem je što nam je deo zdravstvenog osoblja zaražen", izjavio je predsednik Vučić. On je istakao da radovi na izgradnji dve nove kovid bolnice, u Batajnici i u Kruševcu, idu po planu i da će bolnica u Batajnici biti otvorena do 1. decembra, a da će ustanova u Kruševcu početi da prima pacijente najkasnije do kraja godine. 
 
Beograd, 28. oktobar 2020. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).