Најаве и обавештења

23.04.2019. - 12:45

Најава за медије за 24.04.2019. Пекинг

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Народној Републици Кини од 24. до 27. априла 2019. године, где ће учествовати на Другом форуму за међународну сарадњу Појас и пут, који ће бити одржан у Пекингу. Том приликом, председник Вучић ће на првом заседању Округлог стола лидера говорити на тему „Подстицање повезивања у циљу проналажења нових извора раста“ и имати посебну част да буде међу три лидера који ће се обратити учесницима Форума приликом завршног излагања.

Током боравка у Пекингу, председник Вучић имаће низ билатералних сусрета са највишим званичницима земаља учесника Форума, међу којима су председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг, председник Руске Федерације Владимир Путин, председник Швајцарске Конфедерације Ули Маурер и председник Републике Белорусије Александар Лукашенко. Председник Вучић састаће се и Вангом Хунингом, чланом Сталног комитета Политбироа ЦК КП Кине, чланом секретаријата Централног комитета КП Кине и директором Канцеларије за истраживање политике ЦК КП Кине.

Планирано је да, током одржавања Форума, председник Вучић присуствује и потписивању низа билатералних споразума између Републике Србије и Народне Републике Кине.

У делегацији Републике Србије, коју предводи председник Александар Вучић, биће потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар финансија Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, као и председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић.

Београд,

23. април 2019. године