Саопштења

22.04.2022. - 08:02

Честитка поводом Васкрса

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који Васкрс славе по Jулијанском календару. У честитки се каже:

„Славећи тријумф Вечнога над непролазним, Вама, епископату, свештенству, монаштву и свим верницима од срца честитам Васкрс Сина Божијега.
 
Највећи хришћански празник – то вечито сведочанство новог живота – и ове године прослављамо у временима искушења са којим се сусрећу и наша Отаџбина и славни српски народ, али и цело човечанство. Желим да Васкрс буде најснажнији подстицај да, одлучно гледајући унапред, наставимо да унапређујемо нашу Републику Србију.
 
Уверен сам да ћемо, као и до сада, саборно и братски, показати мудрост, одлучност и решеност да новим искрама братољубља снажимо мир, толеранцију и просперитет српског народа.
 
Честитајући Вам Васкршње празнике, желим да Вас Господ подржи у узвишеној служби Првојерарха наше Српске православне цркве.
 
Христос васкрсе!“
 
Београд,
22. април 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).