Саопштења

11.04.2022. - 16:20

Честитка председника Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Републике Француске Емануела Макрона. У честитки се каже: 

„Господине председниче, драги Александре,
 
Након председничких избора од 3. априла на којима Вам је изнова поверен мандат на челу Србије, упућујем Вам своје искрене и срдачне честитке.
 
Србија тежи да се прикључи Европској унији и заједници вредности која нас спаја. Уверен сам да ћете са одлучношћу наставити посао започет на том путу на коме можете да рачунате на подршку Француске, посебно током наредних месеци, у својству председавајуће Савету Европске уније.
 
Не сумњам да ће Србија знати, под Вашим вођством, да ради заједно са земљама чланицама Европске уније и земљама Западног Балкана на обнови мира који је доведен у опасност на нашем континенту руском агресијом против Украјине.
 
 
Изражавајући жељу да ћу моћи са Вама да наставим дијалог заснован на поверењу, у служби заједничке европске будућности и изврсности наших билатералних односа, молим Вас, господине председниче, да примите изразе мог дубоког уважавања“, наводи се у честитки председника Емануела Макрона упућеној председнику Вучићу.
 
 
 
Београд,
11. април 2022. године
 
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).