Саопштења

11.04.2022. - 14:24

Честитка председника Савезне Републике Немачке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је и честитку председника Савезне Републике Немачке Франк-Валтера Штајнмајера, у којој се каже:

„Честитам Вам поновни избор за председника Републике Србије. Немачка подржава Србију и све државе западног Балкана као поуздан партнер. Радује ме што наше две земље настављају да граде и продубљују међусобне односе у свим областима. Србија је део Европе и део европске породице. На путу ка интеграцији Србије у ЕУ можете рачунати на подршку Немачке.
 
Усклађивање спољне политике Србије са Заједничком спољном и безбедносном политиком Европске уније, посебно у погледу одлука ЕУ које се односе на Руску Федерацију, укључујући увођење санкција, при том ће, поред реформи у области владавине права и дијалога о нормализацији односа између Србије и Косова, бити од кључног значаја.
 
Препреке на путу у будућност испуњену слогом, миром, сигурности и благостањем ћемо успешно превазићи само уколико у Европи поново постанемо свесни својих заједничких темеља, а то су демократија и владавина права.
 
У обављању Ваше одговорне дужности желим Вам много успеха и среће“, наводи се у честитки председника Штајнмајера.
 
Београд,
11. април 2022. године
 
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).