Пoчeтак изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду

Вести

28.04.2021. - 14:40

Пoчeтак изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас, на полагању камена темељца за нову ковид болницу у Новом Саду, да ће ова болница бити од огромног значаја за целу покрајину и да ће оснажити капаците Новог Сада и целе Војводине.

Пoчeтак изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је изразио уверење да ће болница бити изграђена у најављеном року, до 1. септембра и истакао да је посебно поносан на болнице које су изграђене или се граде широм Србије.
 
„Поносан сам на болнице које смо градили и које и даље градимо по Србији. Реч је о огромном новцу који улажемо. Били бисмо у потпуном колапсу да нисмо имали болницу у Батајници, касније и у Kрушевцу. То смо могли да урадимо захваљујући вредним неимарима. Ово је од огромног значаја и важности за све људе који живе у Војводини и на понос свих нас“, рекао је председник Вучић и додао да ће ковид болница у Новом Саду имати 624 кревета и три главна објекта - дијагностички центар, интензивну и полуинтензивну негу.
 
Он је указао да цела Војводина сада има 170 места интензивне неге, док ће их само у новој болници бити 220, што је 56 одсто укупних капацитета интензивне неге у целој покрајини.
 
Пoчeтак изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"То показује колико је важна изградња болница, колико је то од значаја за људе који живе у Новом Саду, покрајини. За нас је то један од успеха", закључио је председник Вучић.
 
Објекат на Мишелуку, месту где ће бити изграђена нова болница, у потпуности ће бити у функцији лечења оболелих од тог вируса са средње тешком или тешком клиничком сликом, а по окончању борбе против корона вируса, објекат ће бити претворен у Градску болницу, у којој ће се лечити Новосађани, али и житељи бројних суседних општина, па и читаве Војводине.
 
Говорећи о важности изградње ковид болнице, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је казао да је она немерљива.
 
Пoчeтак изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Некада су нам затварали фабрике, али сада више ништа није исто. Ово је гаранција да ћемо имати нове инвестиције, јер без здравља немамо ништа", поручио је Вучевић. Он је истакао да ће Град Нови Сад учинити све да радови буду завршени у року, поручивши да са ковид болницом следи препород читавог Мишелука који ће, како је истакао, бити једна од најатрактивнијих локација за живот у читавом граду Новом Саду.
 
Председник Покрајинске владе Игор Мировић je казао да је пре шест година кренула велика набавка дијагностичке опреме, те да је АП Војводина ушла нешто спремнија у борбу против корона вируса у односу на друге регије.
 
Пoчeтак изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Одавде на свега три километра граде се и нови блокови на Институтима у Сремској Kаменици, а само изградњом ове ковид болнице, број смештајних капацитета интезивне неге у Војводини биће удвостручен", навео је Мировић, истакавши да ће ова болница бити спремна за пријем првих пацијената у задатим роковима.
 
Пoчeтку изгрaдњe нoвe кoвид бoлницe у Новом Саду су присуствовали и министри Златибор Лончар и Небојша Стефановић, као и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).