tan2019-1-26_19746400_0.jpg

Вести

26.01.2019. - 22:44

Председник Вучић на свечаној Церемонији отварања Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаној Церемонији отварања Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019 и истакао да само духом и енергијом младих Србија може да побеђује у будућности.

Председник Вучић је честитао грађанима Новог Сада и пожелео им да ове године град има највише туриста  и да са поносом носе име Омладинске престонице  Европе.

„Част да Нови Сад буде Омладинска престоница Европе треба да опомене све нас кога морамо да питамо када размишљамо о будућности“, рекао је председник Вучић на церемонији отварања манифестације.

„Да знате да ништа, па ни политика, не може да лежи на речима, паролама и маркетингу, већ на пројектима и плановима, на огормном раду и спремности да се суочите са изазовима. Кључна реч је изазов“, истакао је председник Вучић и додао да изазов не признаје правдање, већ да тера на одговорност.

"Први ваш изазов је био да Нови Сад постане Омладинска престоница Европе, и то сте успешно решили. Наставите истим темпом, јер ако постоје изазови, постоје у Србији и региону. Чека вас Србија, пожурите“, поручио је председник Вучић на свечаности проглашења Новог Сада Омладинском престоницом Европе 2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да ће Нови Сад у наредних 365 дана показати целом свету како изгледа друштво у коме млади нису статисти.

„Ако нас питају како смо успели да постанемо и омладинска и културна престоница Европе, то је због вредности које свакодневно живимо“, рекао је градоначелник Новог Сада и захвалио младима на енергији и синергији,  и председнику Вучићу, који је веровао у сан који сада живи, када су многи били подозриви.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).