aleksandrov_velika.jpg

Вести

23.06.2018. - 22:00

Председник Вучић са члановима ансамбла "Александров"

Председник Републике Србије  Александар Вучић примио је  данас чланове Академског ансамбла песама и игара руске армије "Александров".

Председник Вучић је  захвалио руском ансамблу  што су поново дошли у Србију,  и што  Руси  никада не заборављају Србију и поштују је, колико и ми поштујемо Русију.
 
"Наше пријатељске везе, као што видите, без обзира на тежину спољнополитичких прилика, нико не може да уништи. Ми смо поносни на то што се понашамо као независна земља, која држи до свог достојанства, поноса својих грађана и која поштује руски народ и државу", нагласио је председник Вучић и додао да је од Руса научио да морамо да се поносимо својим отаџбинским ратом и слободарском традицијом. Он је истакао да  слободу морамо да чувамо и у будућности, јер више и важније вредности од слободе и независности за грађане Србије нема и неће постојати.
 
"У овим тешким временима надам се да ћемо успостављати још бољу и ближу сарадњу у сфери културе, али не само културе... Да  ћемо, рекао бих, умети да развијамо наше духовне везе, које су увек суштина сваког дубоког односа", нагласио је  председник Вучић.
 
Уметнички директор ансамбла "Александров" Генадиј Тачењук рекао је да односи Србије и Русије јачају из дана у дан и изразио захвалност  председнику  Вучићу и Србији за поштовање које исказују према руском народу, Русији и њиховом ансамблу.
 
"Веома смо Вам захвални што сте посетили наш хор током посете протеклог децембра. Захвални смо Вам што смо данас код Вас, у Вашој предивној земљи, пред Видовдан, са Вашим народом", изјавио је Тачењук. Он је подсетио да се ове године обележава 90 година од оснивања ансамбла и рекао да би за њих била велика част да председник Вучић присуствује обележавању тог јубилеја.
 
Ансамбл "Александров" је за председника Вучића припремио изворни руски поклон – руску народну песму, познату у читавом свету, коју је, током пријема код председника Србије, извео народни уметник Вадим Анањев. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).