Председник Вучић састао се у Москви са председником Руске Федерације

Вести

23.06.2020. - 18:23

Председник Вучић са председником Руске Федерације Владимиром Путином

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Москви са председником Руске Федерације Владимиром Путином са којим је имао веома добар разговор о свим кључним политичким питањима, а пре свега о Kосову и Метохији и целокупној ситуацији у региону и свету.

Председник Вучић састао се у Москви са председником Руске Федерације

Фото: Прес служба председника Руске Федерације

Председник Вучић истакао је након састанка да је веома захвалан председнику Путину на пажњи коју посвећује нашој земљи, те да су односи између наше две земље веома блиски.
 
"Имали смо врло срдачан и врло добар разговор и веома сам задовољан његовом садржином. Разговарали смо о свим кључним питањима, политичким, пре свега о KиМ, али и целокупној регионалној ситуацији и односима у свету. Осим о политичким односима, који су веома блиски између наше две земље, добио сам одређене савете, али и добре анализе од председника Путина", нагласио је председник Вучић и подвукао да је председник Путин потврдио свој долазак у октобру у Србију на отварање Храма Светог Саве, те да то говори о нашим добрим односима.
 
"Наша економска сарадња је добра, у прва три месеца упркос корона вирусу имамо увећање наше трговинске размене од седам одсто у односу на прошлу годину, што је готово невероватно. Разговарали смо и о томе шта још можемо да урадимо у оквиру наше економске сарадње и о великом пројекту који обављају руске железнице у нашој земљи, али и о новим могућностима сарадње у будућности", рекао је председник и додао да је било разговора и о војно-техничкој сарадњи две земље, као и око изградње гасовода и када ће да потече први гас кроз Србију.
 
"Има ствари о којима никада не можете јавно да говорите, али очекујем даље јачање поверења и још бољу сарадњу у будућности. Захвалан сам Путину на добрим речима и топлом гостопримству", казао је преседник Вучић и пренео да му је  председник Путин пред камерама упутио отворене честитике за, како је рекао, убедљиву победу на изборима.
 
Председник Вучић састао се у Москви са председником Руске Федерације

Фото: Прес служба председника Руске Федерације

 
Председник је подсетио да ће сутра, на Војној паради поводом обележавања 75. годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату, којој ће и сам присуствовати, учествовати и припадници Војске Србије.
 
"Бићемо поносни када у Москви буду марширали момци са српском заставом", рекао је он и подсетио да је српски народ, сразмерно броју становника, пети или шести најстрадалнији народ на свету, те да тиме можемо да се поносимо и не дозволимо фалсификовање историје.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).