Пријем за младе спортисте учеснике кампа "Србија те зове 2024"

Вести

10.08.2024. - 11:39

Пријем за младе спортисте учеснике кампа "Србија те зове 2024"

Председник Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте из Србије и још 20 земаља, учеснике кампа „Србија те зове 2024“ и том приликом им поручио да су Београд и Србија њихова кућа и да зна да ће они умом и срцем увек бити уз Србију.

„Цела манифестација „Србија те зове“ је једна дивна манифестација. И ове године имамо рекордан број деце и из рекордног броја земаља. Бескрајно сам поносан што могу овде у Београду, у Палати Србија, да вас угостим“, рекао је председник Вучић.
 
Пријем за младе спортисте учеснике кампа

Председништво Србије/Димитрије Голл

 
Председник Вучић подсетио је да већ пет година овај камп окупља младе Србе из целог света и навео да га свака нова генерација испуњава новом радошћу и јачом вером у будућност, лепу будућност нашег народа.
 
"Драго ми је да сте видели до сада и Храм Светог Саве и променаду на Београду на води и верујем да ћете још више заволети Београд и ви који долазите из Америке, Канаде, Аустралије, из готово свих европских земаља, од земаља Бенелукса, Немачке, Француске, Италије, до свих регионалних земаља. И ви децо, који сте ту из наше земље са Косова и Метохије и они који су дошли из Републике Српске, много вам хвала што сте данас овде", поручио је деци председник Вучић.
 
Пријем за младе спортисте учеснике кампа

Председништво Србије/Димитрије Голл

 
Подсетио је на стихове српског песника Алексе Шантића, који је рекао "свуда где је српска душа, тамо је мени отаџбина моја, мој дом и моје рођено огњиште" и навео да је дубоко захвалан што може, макар на кратко, да буде део ове заједнице.
 
"Драга децо, пред собом видим не само младе спортисте, већ и будуће лидере, амбасадоре наше културе и чланове једне велике породице која је повезана не само родом, већ пре свега огромном љубављу према Србији. За људе који не знају, овде су деца које се баве и фудбалом, и кошарком, и рукометом, и одбојком, и тенисом, веома су успешни, неки су и чланови својих репрезентативних селекција", рекао је председник Вучић.
 
Пријем за младе спортисте учеснике кампа

Председништво Србије/Димитрије Голл

 
Деци је поручио да Србија није само место на мапи, већ је она осећај љубави и припадности.
 
"Она је у нашем, али и у вашем срцу, у сваком вашем кораку, у свакој вашој победи и у сваком пријатељству које сте овде стекли", рекао је председник Вучић и захвалио организаторима кампа, што су створили сигурно и инспиративно место где деца могу да уче и развијају се.
 
Пријем за младе спортисте учеснике кампа

Председништво Србије/Димитрије Голл

 
"На крају, желим да вам кажем да сам веома поносан на све вас. Када се вратите својим кућама које нису у Србији, увек имајте на уму Шантићеве стихове и моје речи. Србија је увек у вама, јер у вама куца српско срце", закључио је председник Вучић.
 
Деца су председнику уручила урамљену мапу света на којој су обележене земље из којих долазе, док су она од председника Вучића добила таблете.
 
Пријем за младе спортисте учеснике кампа

Председништво Србије/Димитрије Голл

 
Камп "Србија те зове" већ пет година окупља децу са Косова и Метохије, из региона и дијаспоре. У кампу, поред спортских активности, млади имају прилику да науче српски језик, али и да се боље упознају са историјом и лепотама Београда.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).